Data licitatiei 17.08.2014

Expirat

Elaborare studiu de fezabilitate ,,Utilizarea biomasei in cazanele energetice cu functionare pe carbune din cadrul Sucursalei Electrocentrale Rovinari”
Data licitatiei 17.08.2014
Expirat
13
13
Valoare estimata : 120,000 RON Tip anunt: Achizitii ID: 272865 Data publicarii : 27.07.2014 Tara/Judet: Gorj
Descriere scurta:

Cea mai importanta masura pentru sectorul de producere a energiei electrice este schema europeana de comercializare a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera, stabilita prin Directiva 2003/87/CE. Aceasta schema conduce la cresterea costului de producere a energiei electrice in special pentru producatorii de energie electrica din combustibili fosili. Centralele termoelectrice cu functionare pe carbune sunt dezavantajate din acest punct de vedere, iar pentru mentinerea pe piata energiei electrice, acesti producatori trebuie sa aiba in vedere reducerea emisiei de CO2. In acest context, s-a pus problema dezvoltarii tehnologiilor de ardere mixta a biomasei cu carbunele, care trebuie sa asigure eficienta economica necesara ocuparii unui loc eligibil in pietele de energie. Co-arderea biomasei cu carbunele in cazanele proiectate pentru carbune este tot mai utilizata pentru ca se folosesc investitiile si infrastructura existenta a centralelor termoelectrice cu combustibili fosili si in acelasi timp se reduc emisiile de poluanti si de gaze cu efect de sera. In acest context este necesar ca, pe langa asigurarea unei exploatari economice a blocurilor energetice existente, sa se analizeze si oportunitatea implementarii tehnologiei de ardere mixta a biomasei cu carbunele la cazanele de abur existente in SE Rovinari. Biomasa poate fi obtinuta prin infintarea de culturi energetice pe terenurile disponibile, scoase din circuitul tehnologic, aferente depozitului de zgura si cenuse al SE Rovinari, depozitele de steril ajunse la cotele finale aferente exploatarilor de carbune.

Coduri CPV:

71241000-9 - Studii de fezabilitate, servicii de consultanţă, analize

Textul licitației

52227281 , Adresa internet (URL):  www.ceoltenia.ro , Adresa profilului cumparatorului:  www.e-licitatie.ro Adresa de la care se pot obtine informatii suplimentare: Punctul (punctele) de contact mentionat(e) anterior Caietul de sarcini si documentele suplimentare (inclusiv documentele pentru dialogul competitiv si sistemul de achizitie dinamic) pot fi obtinute la: Punctul (punctele) de contact mentionat(e) anterior Ofertele sau solicitarile de participare trebuie transmise la: Punctul (punctele) de contact mentionat(e) anterior I.2) Tipul autoritatii contractante si activitatea principala (activitatile principale) Activitate (activitati) -Electricitate Sectiunea II: OBIECTUL CONTRACTULUI II.1) Descriere II.1.1) Denumirea data contractului de entitatea contractanta Elaborare studiu de fezabilitate ,,Utilizarea biomasei in cazanele energetice cu functionare pe carbune din cadrul Sucursalei Electrocentrale Rovinari” II.1.2) Tipul contractului si locul de executare a lucrarilor, de furnizare a produselor sau de prestare a serviciilor Serv

Pentru a vedea textul integral al licitaţiei trebuie să aveți cont și abonament.

autentificare CREARE CONT