Persoana de contact chat

Cauti licitatii publice Romania?

Ce sunt licitatiile publice?

Licitatiile publice au ca scop principal gasirea celui mai potrivit ofertant pentru realizarea unei lucrari din domeniul public.

Licitatia publica se bazeaza pe principiul economic al concurentei, tocmai pentru ca autoritatile contractante sa se bucure de serviciile operatorilor economici care se potrivesc cerintelor lor si, bineinteles, bugetului stabilit.

Licitatiile publice in Romania

In Romania, licitatiile publice sunt publicate pe site-ul SEAP-ului.

Conform legilor, autoritatile contractante sunt nevoite ca orice achizitie pe care o fac sa fie facuta prin Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Cum sa participi la licitatii

Pentru a putea participa la licitatiile publice, ofertantii trebuie sa se inscrie pe platforma SEAP si sa obtina certificatul digital.

Operatorii trebuie sa depuna oferta in catalogul electronic, folosind pozitii de catalog sau sa participe efectiv la licitatie, pregatind documentatia necesara semnata electronic si completand online formularul DUAE

Licitatia.ro, spre exemplu, furnizeaza incepand cu anul 2004 un serviciu profesional de monitorizare a licitatiilor si servicii de suport pentru sute de companii, punandu-le in legatura cu viitoare oportunitati in domeniul lor de activitate, ajutandu-le sa-si dezvolte afacerea prin intermediul pietei achizitiilor publice.