Persoana de contact chat

Cum afecteaza razboiul din Ucraina Piata Achizitiilor Publice din Romania?

Razboiul din Ucraina va avea un impact major asupra tarilor din vecinatatea Ucrainei, inclusive asupra Romaniei. Dar care este impactul Razboiului din Ucraina asupra pietei de achizitii publice din Romania acum ?

Pentru a evalua daca razboilu din Ucraina a influentat in vre-un fel Piata de Achzitii Publice di Romania, consultantii de la Licitatia.ro au facut un studiu comparative privind numarul de Licitatii Publicate in perioada 15 februarie -15 martie 2021 si perioada 15 februarie- 15 martie 2022.

Rezultatul este ca in perioada februarie martie 2022 numarul licitatiilor anuntate de institiutiile publice a crescut cu 29% fata de aceeas perioada a anului trecut.

Crestere cu 29% a numarului de Licitatii Publicate

Modificarile legislative anuntate in ultima perioada ar putea in schimb sa aduca noi inbunatatiri a legislatiei achizitiilor publice si la stimularea ineresului fata de contractele puse la bataie de Institutiile Publice.

Putem mentionam aici legea privind obigativitatea criteriului verde, adoptata in camera deputatilor in 15 martie, OUG privind unele măsuri referitoare la garanţiile de bună execuţie si alte modificari care urmeaza sa fie adoptate zilele acestea printr-o Ordonanta de Urgenta.