Contact

Evaluarea impactului Pandemiei cu Covid 19 asupra activitatii firmelor ce participa la licitatiile publice

Aici vom trece rezultatele raspunsurilor date la chestionarul:

Evaluarea impactului Pandemiei cu Covid 19 asupra activitatii firmelor ce participa la licitatiile publice

Conforma datelor prmite in chestionar, 70% din cei chestionati au declarant ca Afacerea va scadea din cauza Restrictiilor impuse, 17% au declarant ca restrictiile impuse de govern nu au avut nici un impact asupra afacerii, 8,5% au declarant ca afacerea lor va creste in urmatoarea perioada, iar 4,3% au declarant ca au inchis afacerea.

La intrebarea:

Cum ar trebui Statul sa stimuleze economia ? 31% dintre cei care au raspuns au declarant ca cei mai buni stimuli ar fi Cresterea investitiilor publici in infrastructura, 38% au declarant ca Eficientizarea si digitalizarea institutiilor publice sunt cea mai buna solutie, iar 29% au declarant ca acordarea de imprumutri cu dobanda 0 % companiilor va stimula cresterea economica. Interesant este faptul ca doar 2% au considerat un stimul eficient acordarea unui venit garantat tutror cetateniilor.

Cat timp credteti ca mai poate rezista compania d-stra in conditiile actuale de restrictii ?

La intrebarea: Cat timp credteti ca mai poate rezista compania d-stra in conditiile actuale de restrictii ?

34% din cei chestionati au raspuns ca maxim 3 luni vor putea rezista in cazul mentinerii restrictiilor actuale, 21% au declarant ca pot rezista 6 luni, iar 19% pot functiona inca 12 luni. Doar 10% au declarant ca maxim o luna mai pot rezista , iar 2% au declarant ca deja au inchis afacerea.

Veti participa la licitatiile publice in urmatoarea perioada pentru a prinde contracte noi cu Statul?

Participarea la licitatiile publice este vazuta ca o solutie salvatoare de majoritatea firmelor. Astfel 69% din cei intervievati au raspuns ca vor participa la licitatiile publice in urmatoarea perioada pentru a prinde contracte noi cu statul, si doar 10% au declarant ca nu mai sunt interesati sa participle la licitatiile publice in urmatoarea perioada. Un procent semnificativ de 21% inca nu stiu daca sa participle sau nu.

In ce domeniu credeti ca ar trebui sa investeasca statul in urmatoarea perioada ?:

Peste 50% din cei intervievati considera Infrastructura ca principal obiectiv al viitoarelor investitii. Astfel peste 56% din cei intervievati au declarant ca In urmatoarea perioada statul ar trebui sa investeasca in Infrastructura si constructii. 31% Au zis ca in urmatoarea perioada au prioritate Domeniul medical, Achizitia aparatelor medicale si renovarea si construirea de noi spitale, 6% au zis ca Investitiile in domeniul Turismului vor fi necesare in urmatoarea perioada iar 4% au considerat importanta investitia in scoli si in modernizarea lor. Doar 2% din cei intervievati au considerat important investitii in domeniul Social, si anume Asistenta sociala celora cu venituri reduse.