Persoana de contact chat

Evaluarea impactului Pandemiei cu Covid 19 asupra activitatii firmelor ce participa la licitatiile publice

Evaluarea impactului Pandemiei cu Covid 19 asupra activitatii firmelor ce participa la licitatiile publice

Aici vom trece rezultatele raspunsurilor date la chestionarul:

Evaluarea impactului Pandemiei cu Covid 19 asupra activitatii firmelor ce participa la licitatiile publice

Conforma datelor prmite in chestionar, 70% din cei chestionati au declarant ca Afacerea va scadea din cauza Restrictiilor impuse, 17% au declarant ca restrictiile impuse de govern nu au avut nici un impact asupra afacerii, 8,5% au declarant ca afacerea lor va creste in urmatoarea perioada, iar 4,3% au declarant ca au inchis afacerea.

La intrebarea:

Cum ar trebui Statul sa stimuleze economia ? 31% dintre cei care au raspuns au declarant ca cei mai buni stimuli ar fi Cresterea investitiilor publici in infrastructura, 38% au declarant ca Eficientizarea si digitalizarea institutiilor publice sunt cea mai buna solutie, iar 29% au declarant ca acordarea de imprumutri cu dobanda 0 % companiilor va stimula cresterea economica. Interesant este faptul ca doar 2% au considerat un stimul eficient acordarea unui venit garantat tutror cetateniilor.

Cat timp credteti ca mai poate rezista compania d-stra in conditiile actuale de restrictii ?

La intrebarea: Cat timp credteti ca mai poate rezista compania d-stra in conditiile actuale de restrictii ?

34% din cei chestionati au raspuns ca maxim 3 luni vor putea rezista in cazul mentinerii restrictiilor actuale, 21% au declarant ca pot rezista 6 luni, iar 19% pot functiona inca 12 luni. Doar 10% au declarant ca maxim o luna mai pot rezista , iar 2% au declarant ca deja au inchis afacerea.

Veti participa la licitatiile publice in urmatoarea perioada pentru a prinde contracte noi cu Statul?

Participarea la licitatiile publice este vazuta ca o solutie salvatoare de majoritatea firmelor. Astfel 69% din cei intervievati au raspuns ca vor participa la licitatiile publice in urmatoarea perioada pentru a prinde contracte noi cu statul, si doar 10% au declarant ca nu mai sunt interesati sa participle la licitatiile publice in urmatoarea perioada. Un procent semnificativ de 21% inca nu stiu daca sa participle sau nu.

In ce domeniu credeti ca ar trebui sa investeasca statul in urmatoarea perioada ?:

Peste 50% din cei intervievati considera Infrastructura ca principal obiectiv al viitoarelor investitii. Astfel peste 56% din cei intervievati au declarant ca In urmatoarea perioada statul ar trebui sa investeasca in Infrastructura si constructii. 31% Au zis ca in urmatoarea perioada au prioritate Domeniul medical, Achizitia aparatelor medicale si renovarea si construirea de noi spitale, 6% au zis ca Investitiile in domeniul Turismului vor fi necesare in urmatoarea perioada iar 4% au considerat importanta investitia in scoli si in modernizarea lor. Doar 2% din cei intervievati au considerat important investitii in domeniul Social, si anume Asistenta sociala celora cu venituri reduse.