Persoana de contact chat

SICAP

Conform informatiilor publicate pe site-ul e-licitatie.ro s-a lansat spre testare noul sistem electronic de achizitii publice disponibil in sectiunea SICAP DEMO. Pentru verificarea si testarea functionalitatilor acestuia va trebui sa va inregistrati accesand sectiunea SICAP DEMO – INREGISTRARE unde veti selecta tipul de entitate dorit de dumneavoastra . Fiind vorba despre o aplicatie de testare, dupa inregistrare veti putea sa va logati cu contul de utilizator si parola alese de dvs. fara sa trebuiasca sa instalati un certificat digital. Este precizat faptul ca n viitorul apropiat, se vor transmite spre testare publica si celelalte functionalitati ale acestui nou sistem.

Printre functionalitatile noii platforme se afla:

Interfata intuitiva si "prietenoasa" inca de la inregistrarea in sistem;

Criterii avansate de cautare si raportare a informatiilor;

Modul de activare automata a platilor pentru operatorii economici;

Instruire online a utilizatorilor cu ajutorul tutorialelor video;

Operare si vizualizare de pe terminale mobile;

Solutie de raportare extinsa pentru institutiile cu rol in reglementarea si controlul procedurilor de achizitie publica.

SICAP este o platforma online care permite derularea procedurilor de achizitii digitale in conformitate cu cerintele UE si cu legislatia in vigoare. Potrivit AADR, sistemul ofera servicii administrative folosind mijloace electronice moderne, eficiente si accesibile, bazate pe paradigme de interoperabilitate, siguranta si trasabilitate, cu scopul de a crea beneficii pentru persoanele juridice si administratiile publice care il vor folosi.Pana atunci insa, procedurile de atribuire se vor desfasura in continuare, asa cum ati fost obisnuiti, pe actualul S.E.A.P. iar certificatele digitale sau serviciile achizionate de catre operatorii economici pentru S.E.A.P. nu sufera modificari.

Sursa: e-licitatie.ro, data: 12.06.2017