Persoana de contact chat

Bunurile scoase la licitatie de catre banci

Bunurile scoase la licitatie de catre banci

     

 

     Locuintele scoase la licitatie prin executari silite de catre banci sunt considerate printre cele mai ieftine apartamente de pe piata, insa nu multi dintre noi stiu si unde sa cautam informatiile despre acestea, de aceea ne-am gandit sa venim in ajutorul dvs.

    

Conform Codului de Procedura Civila, anuntul de vanzare, care trebuie sa contina datele de identificare ale imobilului, se afiseaza obligatoriu:

 

 

  • la sediul organului de executare, de regula sediile bancilor sau sucursalelor judetene, si al instantei de executare, respectiv judecatoria in circumscriptia careia se afla imobilul;
  •  la locul unde se afla imobilul urmarit - pe usa imobilului;
  • la sediul primariei in a carei raza teritoriala este situat imobilul;
  • la locul unde se desfasoara licitatia - de regula sediile bancilor sau sucursalelor judetene;
  • in jurnale locale sau cu aparitie nationala de notorietate.

 

Pe langa acestea se mai poate tine seama si de rubricile speciale prezente pe site-urile bancare unde sunt publicate si anunturi despre vanzare silita a garantiilor imobiliare.

Locuintele scoase la licitatii le regasim si pe site-urile executorilor.

Ca si reguli de participare, persoanele care doresc sa achizitioneze un asemenea imobil trebuie sa depuna pana la termenul stabilit pentru licitatie un avans de 10% din pretul de pornire. In cazul in care acesta castiga licitatia, beneficiarul trebuie sa achite pretul intregului imobil in maximum 30 de zile de la castigarea licitatiei.

Dupa ce s-a efectuat plata integrala se acorda un termen de 15 zile, timp in care debitorul executat poate depune contestatie. Dupa trecerea acestuia, executorul bancar va intocmi actul  translativ de proprietate, urmand ca acesta sa fie inscris ulterior in Cartea Funciara.

Daca nu se castiga licitatia, banii avansati pentru a participa la licitatie sunt inapoiati integral, iar termenul de returnare difera in functie de suma.

In cazul in care in termen de 15 zile primul cumparator face contestatie, si o castiga, procedura de mai sus cu mentiunea ca restituirea sumei achitate integral se face de la data solutionarii contestatiei de catre instanta competenta (prin hotarare definitiva si irevocabila).