Persoana de contact chat

Cum castigi o licitatie publica?

Cum castigi o licitatie publica?

Daca intrebarea pe care v-o puneti este „cum castigi o licitatie publica”, mai intai va trebui sa lamurim cateva aspecte legate de care sunt pasii pentru a putea participa la una. Dupa cum spuneam intr-un articol anterior, pentru a participa la o licitatie electronica, este necesar sa va faceti un cont pe e-licitatie.ro si sa urmati pasii participarii pe site.

In cazul in care doriti sa participati la o licitatie off line, primul pas este de a urmari publicarea licitatiilor care va intereseaza, pentru a putea face o oferta cat mai buna si intr-un timp cat mai scurt. Mai apoi este necesar sa contactati autoritatea contractanta si sa cumparati caietul de sarcini, daca acesta nu este gratuit. Totodata, la fel de important este sa verificati daca va incadrati in criteriile de calificare specificate in caiet. Ultimul pas este de a intocmi documentatia necesara, precum si depunerea ei inainte de data limita.

Pentru a putea castiga o licitatie publica este nevoie in primul rand sa fiti bine informat cu privire la procedura de inscriere, dar si la completarea intregii documentatii necesare. Totodata, este absolut necesar sa va uitati peste criteriile de calificare si selectie cerute de autoritatea contractanta si sa va asigurati ca dumneavoastra respectati aceste criterii.

Articolul 176 din OUG 34/2006 precizeaza la ce pot face referire criteriile de calificare si selectie a candidatilor pentru o licitatie publica. Acestia sunt: situatia personala a candidatului cat si capacitatea de exercitare a activitatii profesionale, situatia economica si financiara dar si capacitatea tehnica si/sau profesionala. De asemenea, alte criterii de selectie se pot referi la standardele de asigurare a calitatii si la standardele de protectie a mediului in anumite cazuri.

Pe langa indeplinirea criteriilor de calificare si selectie, bineinteles este necesara o oferta cat mai tentanta din punctul de vedere al costurilor. Chiar daca acest lucru nu este neaparat decisiv in alegerea candidatului pentru licitatie, costurile impreuna cu experienta profesionala de pana acum sunt de multe ori cele care dicteaza aceasta decizie.

Avand in vedere procedurile standardizate prin care se poate participa la aceste licitatii publice, dar si platformele de inscriere care faciliteaza atat de mult acest proces, participarea la licitatiile publice reprezinta o oportunitate extraordinara pentru orice firma, atat pentru castiguri, experienta cat si pentru palmares.